ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια ακόμη διάκριση της νέας γενιάς

10:20 - 31 Αυγ 2010 | Ειδήσεις
Μια ακόμη διάκριση της νέας γενιάς! Ο 16χρονος μαθητής της Ά Λυκείου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πιστοποίησης της Microsoft που έγινε στη Γιούτα στα τέλη Αυγούστου. Ο μαθητής κατέφερε να συγκεντρώσει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία σε αυτό τον παγκόσμιο διαγωνισμό στο οποίο οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν στη χρήση προγραμμάτων Excel και Word . Ο Θεσσαλονικιός μαθητής – προέρχεται από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο – διακρίθηκε στην κατηγορία Microsoft Office Word 2003, ενώ είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο  

Πριν ένα μήνα δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησαν Ελληνες μαθητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην 51η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στο Καζακστάν από 2 έως 14 Ιουλίου.

Ο Φώτης Λογοθέτης και ο Ευάγγελος Ταρατόρης διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους, ενώ εύφημες μνείες απέσπασαν και οι υπόλοιποι τέσσερις μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα, συνεχίζοντας την παράδοση των ελληνικών επιτυχιών στις μαθηματικές ολυμπιάδες και δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι μαθηματικές ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Ελληνικές διακρίσεις σημειώθηκαν και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας. Οι μαθητές που κέρδισαν το χάλκινο βραβείο είναι ο Παρασκευάς Δεληγιάννης από το Πειραματικό Λύκειο πάτρας και ο Νίκος Ιγνατιάδης από το Αμερικάνικο κολλέγιο Ελλάδας. Η Ελλάδα, μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, συμμετέχει τα τελευταία 6 χρόνια στο θεσμό αυτό και είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει διάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί 'οτι ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο (όπως και πέρσι) ήταν το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή των δύο ομάδων Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στo Goteborg της Σουηδίας από 11 έως 17 Απριλίου 2010. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα των μαθητών Αναστασία Κρόμπα, Αρτέμιος Σεμένογλου και Αγγελική Φιλιππάτου του Α΄ Αρσάκειου Τοσίτσειου ΓΕΛ Εκάλης και το χάλκινο μετάλλιο η ομάδα των μαθητών Χριστίνα Κοντού, Ελευθερία Χαιρέτη και Νικόλαος Χαμπίπης του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου. Η ΕUSO (European Union Science Olympiads) δημιουργήθηκε το 2002 μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας της Ιρλανδίας και την έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των φυσικών επιστημών. Για το σκοπό αυτό η EUSO διεξάγει κάθε χρόνο διαγωνισμό μεταξύ τριμελών ομάδων μαθητών (ηλικίας έως 16 ετών) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα από τα κράτη-μέλη.

Τα θέματα του διαγωνισμού είναι μόνο εργαστηριακού περιεχομένου και απαιτούν τη χρήση πειραματικών διατάξεων και τη διεξαγωγή μετρήσεων. Κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών καθορίζει και διεξάγει τη διαδικασία επιλογής των δύο τριμελών ομάδων μαθη

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 31 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.