ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτώχεια Καταραμένη

11:54 - 23 Σεπ 2010 | Συνεντεύξεις
Φτώχεια Καταραμένη
Τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς για το 2010 δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την οικονομική κρίση, η συνολική περιουσία των επιχειρηματιών που φιγουράρουν στη λίστα αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με το 2009 και φτάνει το 1,37 τρισεκατομμύρια δολάρια. Με άλλα λόγια, τα 400 αυτά άτομα έχουν περιουσία ίση περίπου με το ΑΕΠ της Ισπανίας των 40 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο “φτωχότερος” εξ αυτών έχει περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ το όριο πέρυσι ήταν 950 εκατομμύρια.

Για 17η συνεχή χρονιά, πλουσιότερος Αμερικανός παραμένει ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία που αγγίζει τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν, σε μεγάλη απόσταση, ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας λογισμικού Oracle, Λάρι Έλισον. Η πλουσιότερη γυναίκα στη λίστα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Πρόκειται για την μεγαλομέτοχο της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Wal Mart, Κρίστι Γουόλτον. Άλλα τρία μέλη της οικογένειας Γουόλτον περιλαμβάνονται στο ΤΟΡ-10, το οποίο συμπληρώνεται από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις δύο βιομήχανοι βρίσκονται στις πρώτες 10 θέσεις.

Στα πιο ενυπωσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται η αύξηση της περιουσίας του συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά 245%, σε σχέση με πέρυσι, καθώς φτάνει πια τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην συνέταιρος του, Ντάστιν Μόσκοβιτς, είναι ο νεότερος στη λίστα του Forbes, καθώς είναι μόλις 26 χρονών και είναι λίγες ημέρες μικρότερος από του Ζούκερμπεργκ.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.