ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στις χρεώσεις του ΧΑ- Εκτός κλίματος οι αυξήσεις από την ΕΧΑΕ λένε οι χρηματιστές

11:26 - 24 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Με αυξημένες χρεώσεις επιβαρύνονται οι επενδυτές στο ΧΑ, στις τελευταίες συνεδριάσεις, αποτέλεσμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΕΧΑΕ. Πρόκειται για χρεώσεις που περνάνε απευθείας στον επενδυτή λένε οι χρηματιστές, αφού καταγράφονται στο πινακίδιο και συγκεκριμένα στα έξοδα που εισπράττουν οι χρηματιστηριακές αλλά αποδίδουν στην ΕΧΑΕ. Σύμφωνα τον Αλέξανδρο Σίνο, γραμματέα του ΣΜΕΧΑ και προέδρου της Solidus ΑΧΕΠΕΥ, πρόκειται για αδιανόητες και εκτός κλίματος χρεώσεις από την ΕΧΑΕ. Σε μία περίοδο που γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τιμές και να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας, το ήδη ακριβό χρηματιστήριο που έχει μάλιστα πολύ καλά αποτελέσματα, γίνεται ακριβότερο υποστηρίζει ο κ.Σίνος.

Ο επενδυτής επιβαρύνεται με έξοδα που είναι αυξημένα από 30-50% ανάλογα και με την αξία του πινακιδίου. Ο κ.Σίνος σημειώνει πως κάποιες χρεώσεις από μεταβλητές γίνονται σταθερές και στα χαμηλής αξίας πινακίδια η διαφορά θα γίνεται πιο αισθητή.

Την Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των χρηματιστών για το θέμα και στη συνάντηση θα παραστούν οι κ.κ.Μάναλης και Λαζαρίδης.

Γ.Κατικάς

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 24 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.