ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Siemens: Πιέσαμε τον Χριστοφοράκο, αλλά δεν ενέδωσε

22:02 - 26 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Στο κλιμάκιο της Εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το σκάνδαλο Siemens που βρίσκεται στο Μόναχο, κατέθεσε εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας, το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Siemens Πέτερ Σόλμσεν.

Η διοίκηση της εταιρίας «πίεσε το Χριστοφοράκο να πει την αλήθεια, αλλά εκείνος δεν ενέδωσε», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σόλμσεν στα μέλη της επιτροπής. Πρόσθεσε επίσης ότι «η Siemens πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα και η χώρα την έχει ανάγκη».

Στις απαντήσεις του ο κ. Σόλμσεν κινήθηκε στη βασική αρχή της νέας διοίκησης της εταιρίας για συνεργασία με τις αρχές προς διαλεύκανση της υπόθεσης, παραπέμποντας στα στοιχεία που έφεραν στην επιφάνεια τόσο η εσωτερική έρευνα της Siemens όσο και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» από την εισαγγελία του Μονάχου.

Εκ μέρους της Siemens κατέθεσε επίσης στο κλιμάκιο της επιτροπής ο επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου και διαφάνειας της Siemens Τέο Βάιγκελ, πρώην υπ. Οικονομικών των κυβερνήσεων Κολ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυριανή εμφάνιση του πρώην διευθυντή της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου στα οχτώ μέλη της εξεταστικής επιτροπής που έχουν μεταβεί στο Μόναχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.