ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Κορκίδης: «Αναγκαία η αναθεώρηση των στόχων του μνημονίου»

16:54 - 16 Νοε 2010 | Ειδήσεις
Υπέρ των παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά και μιας κοινής προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μηχανισμού στήριξης τάσσεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Βασίλη Κορκίδη.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η αναθεώρηση του ελλείμματος στο 15,4% δεν πρέπει να οδηγήσει την Τρόικα να ζητήσει πρόσθετα μέτρα, αλλά να επιλέξει να αναθεωρήσει τους στόχους του μνημονίου, οι οποίοι απέχουν μακράν των αρχικών προβλέψεων.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης: «Ο περιορισμός των απαιτήσεων της Τρόικας είναι εθνική υπόθεση και το ελληνικό εμπόριο λέει όχι στην καταιγίδα πρόσθετων φόρων, όχι στον εφιάλτη των απολύσεων, όχι στην αύξηση του ΦΠΑ, όχι σε νέο ψαλίδι μισθών και συντάξεων, όχι στις περικοπές των δημόσιων επενδύσεων, όχι στη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων του ιδιωτικού τομέα.»

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι μεγαλύτερο πρόβλημα για το ελληνικό εμπόριο είναι η αναθεώρηση του ΑΕΠ από την ύφεση και όχι του ελλείμματος από την EUROSTAT. Προβλέπει, επίσης, ότι τα «πέτρινα χρόνια» θα διαρκέσουν για τη χώρα μας πέραν του 2013, ενώ το 2011 θα είναι η δυσκολότερη χρονιά του κύκλου της βαθειάς ύφεσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.