ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: “Ο ασθενής να πληρώνει το κρατικό νοσοκομείο και όχι τον γιατρό”

12:29 - 25 Φεβ 2011 | Ειδήσεις
«Αντί για αποδόμηση του ιδιωτικού τομέα υγείας στη χώρα μας, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η δυνατότητα στο δημόσιο τομέα υγείας να ανταγωνισθεί τον ιδιωτικό τομέα με ισοδύναμα μέσα και πολιτικές. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα υποχρεώνουμε το ΕΣΥ και το ΙΚΑ να προσφέρουν «δωρεάν» ιατρικά ραντεβού και τη δυνατότητα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά σε ένα μέχρι πέντε μήνες από σήμερα», αναφέρεται σε ανάλυση της Alpha Bank με θέμα «Ασφάλιση: Ταμεία χωρίς δωρεάν Υγεία».

«Αυτές οι υπηρεσίες στον τομέα της υγείας είναι προφανώς λιγότερο ανταγωνιστικές από τα σχετικά «ακριβά» ραντεβού και διαγνωστικές εξετάσεις που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας χωρίς καμμία καθυστέρηση, σήμερα. Θα πρέπει, λοιπόν, να δοθούν οι δυνατότητες στα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα να προσφέρουν στους ασθενείς σχετικά «χαμηλές τιμές», σε σχέση με τους ιδιώτες παρόχους, για ραντεβού και διαγνωστικές εξετάσεις για σήμερα και όχι σε 5 μήνες από σήμερα, μέσω κατάλληλης τιμολογιακής πολιτικής στον χρήστη», αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

«Θα πρέπει ο ασθενής να πληρώνει, για την εγχείρηση που πραγματοποίησε σε ένα κρατικό νοσοκομείο ή για την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε ένα ιατρείο του ΙΚΑ, το ίδιο το νοσοκομείο (ή το ιατρείο) και όχι τον ιατρό ή το νοσηλευτικό προσωπικό. Με αυτό τον τρόπο ο δημόσιος τομέας θα προσελκύσει και πάλι τους ασθενείς από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και θα δώσει λύση και στο μεγάλο πρόβλημα χρηματοδοτήσεως το οποίο έχει και το οποίο δεν μπορεί πια να λυθεί με αυξημένες επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, θα υποχρεώσει και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς και σε πολύ χαμηλότερες, ανταγωνιστικές τιμές από αυτές που επιβάλλει σήμερα ελλείψει ανταγωνισμού».

"Τα Ασφαλιστικά Ταμεία από την πλευρά τους θα συμβάλλονται με τους οργανισμούς προσφοράς υπηρεσιών υγείας (δημόσιους ή ιδιωτικούς) εξασφαλίζοντας υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας και ποσότητας με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους ασφαλισμένους τους και με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες", αναφέρεται στο δελτίο της Alpha Bank.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.