ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αποτελέσματα, φήμες για μείωση θέσεων και αυξήσεις κεφαλαίου προκαλούν νευρικότητα

13:42 - 23 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Χ.Α.: Αποτελέσματα, φήμες για μείωση θέσεων και αυξήσεις κεφαλαίου προκαλούν νευρικότητα
Με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται για μία ακόμα μέρα σε θετικό πρόσημο, το Χ.Α. υποχωρεί. Υπό το βάρος των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνουν οι τράπεζες, γεγονός που επισύρει νέες μειώσεις στις τιμές στόχους, όπως έγινε σήμερα με τη μετοχή της Alpha. Η προσοχή στρέφεται σήμερα στην Εθνική, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και αύριο στην Πειραιώς.
Στην αγορά κυκλοφορούν φήμες ότι πηγαίνει προς τα πίσω η πώληση ποσοστού μέχρι 20% στην Finansbank, ενώ άλλες φήμες κάνουν λόγο για διάθεση πώλησης μετοχών από τον βασικό μέτοχο της Eurobank. Την ίδια ώρα, άλλες φήμες κάνουν το γύρο της αγοράς για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG. Kι όλα αυτά εν αναμονή των αποφάσεων μίας ακόμα κρίσιμης συνόδου κορυφής την ερχόμενη Παρασκευή. Από την άλλη, σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για τις πρώτες ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης, αν και η πρόσληψη συμβούλων – φαντασμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης εγείρει ερωτηματικά σε πολιτικό επίπεδο. Η ελληνική αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της και στις εξελίξεις στην Πορτογαλία, καθώς σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας. Τυχόν απόρριψή τους φέρνει την χώρα της Ιβηρικής πιο κοντά στο μηχανισμό στήριξης, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, κάτι που προκαλεί νευρικότητα και στα ελληνικά spreads, τα οποία ενισχύονται στις 942 μονάδες βάσης.


Απώλειες 2,6% καταγράφει η μετοχή της Alpha, καθώς η διοίκησή της χθες ξέκοψε κάθε επικοινωνία και συνεννόηση με την Εθνική. Απώλειες 1,62% καταγράφει η μετοχή της Eurobank, λίγο πάνω από 1% υποχωρεί ο Μυτιληναίος, 0,65% η Πειραιώς και οριακά η ΕΤΕ, στα 6,77 ευρώ, απομακρυνόμενη από την αντίσταση των 7 ευρώ. Οι συναλλαγές αγγίζουν τα 162 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως, τα 132 εκατ. ευρώ είναι πακέτα (πάλι στην Crown Hellas, περίπου 9 εκατ. τεμάχια στα 13,50 ευρώ). Από τις μετοχές που διακινούνται 63 μετοχές υποχωρούν και 48 ενισχύονται.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 23 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.