ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Σφίγγα” ο Bernanke - Μειώνει τις εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ

21:42 - 27 Απρ 2011 | Συνεντεύξεις
“Σφίγγα” ο Bernanke - Μειώνει τις εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ
“Σφίγγα” για τα σχέδια άρσης των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης αποδείχθηκε ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής, αφού απέφυγε να δώσει οποιοδήποτε “σήμα” για τις προθέσεις αλλαγής πολιτικής και αύξησης των επιτοκίων.

"Δεν ξέρω πότε η Fed θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής", επισήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της τράπεζας, η οποία και θα συνεχιστεί κανονικά, ενισχύει το δολάριο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. "Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η παγκόσμια οικονομία θέλουν ένα ισχυρό και σταθερό δολάριο".

"Αναμένουμε αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ στο α' 3μηνο", ενώ ανέφερε ότι αναμένει μικρή πρόοδο στο μέτωπο της απασχόλησης και της καταπολέμησης της ανεργίας."Η αμερικανική αγορά εργασίας εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, αργής ωστόσο βελτίωσης", δήλωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην τιμή της βενζίνης τόνισε ότι θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά, ενώ συμπλήρωσε πως το φυσικό αέριο κινείται ανοδικά, προς απογοήτευση των ΗΠΑ, οι οποίες "δεν είναι σε θέση να παράγουν περαιτέρω πετρέλαιο".

Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 28 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.