ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίωξη για τρία κακουργήματα στην υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη ΜΑΝ

14:47 - 03 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, όσον αφορά την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.

Η δίωξη αναφέρεται στα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η έρευνα έχει ξεκινήσει από το 2009, μετά από διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για "μίζες" της Man. Κατά την έρευνα΄, ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Βούλγαρης, εξέτασε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες off shore εταιρειών στην Κύπρο. Επιπλέον, έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία από τις γερμανικές και από τις κυπριακές αρχές.
Για το συγκεκριμένο θέμα παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο τότε υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε ευθύνη υπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.