ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταμβακάκης: "Το haircut θα ήταν καταστροφή για τη χώρα"

19:28 - 05 Μαϊ 2011 | Συνεντεύξεις
Ταμβακάκης: "Το haircut θα ήταν καταστροφή για τη χώρα"
Η αναδιάρθρωση του χρέους -το λεγόμενο haircut- δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή, διότι θα προκαλέσει καταστροφή για τη χώρα, επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Απόστολος Ταμβακάκης σε ομιλία του στα Ιωάννινα την Τετάρτη σε δείπνο στο οποίο παρεκάθησαν περί τους 600 επιχειρηματίες και μεγάλους πελάτες της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ταμβακάκης προσδιόρισε και τους τομείς όπου η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχει ορισμένες σημαντικές νίκες.

Ως προς τις συγχωνεύσεις των τραπεζών τόνισε ότι αυτές αποτελούν μονόδρομο για την ανασύνταξη του πιστωτικού συστήματος. "Η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες που θα παραμείνουν ελληνικές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακάκης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τραπέζης κ. Απ. Ταμβακάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις και συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φίλιππο Φίλιο. Επίσης συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κυρία Δήμητρα Γεωργακόπουλου - Μπάστα, με την οποία επίσης αντάλλαξε απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τους οποίους συζήτησε προτάσεις της Εθνικής Τράπεζας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και προτάσεις για τη χρηματοδότηση ανάλογων δράσεων. Επίσης επισκέφθηκε καταστήματα της Τραπέζης στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.
Τέλος παρέστη σε συγκέντρωση του προσωπικού της Εθνικής στην Ήπειρο και παρουσίασε τη γενικότερη στρατηγική της Τράπεζας καθώς και τις δράσεις της για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 06 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.