ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πράξεις πάνω από τις 1.400 μονάδες ο γενικός δείκτης

15:49 - 11 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Πράξεις πάνω από τις 1.400 μονάδες ο γενικός δείκτης
Διευρύνονται τα κέρδη της αγοράς με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται σχεδόν κατά 3%, έπειτα από τις πληροφορίες ότι παρασκηνιακά γίνονται συζητήσεις για την παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 100 δισ. ευρώ. Το spread αποκλιμακώνεται κοντά στις 1.260 μονάδες βάσης και ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ανακάμπτει πάνω από τις 1.400.

Η μετοχή της ΑΤΕ ενισχύεται κατά 20%, εν μέσω φημών για αποκρατικοποίηση και πώληση, μετά την ολοκήρωση της αύξησης κεφαλαίου. Σημαντική, επίσης, είναι η αντίδραση για τη μετοχή του Τ.Τ. πάνω από 4,7%, κατά 4,10% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, 1,32% η ΔΕΗ, περίπου κατά 3% η μετοχή της ΕΥΔΑΠ και κατά 4% της ΕΥΑΘ. Το ενδιαφέρον είναι σημαντικό για τις μετοχές στις οποίες το Δημόσιο έχει σημαντική θέση.

Το θετικό πρόσημο της αγοράς συντηρείται από το 4,69% της Eurobank, το 2,18% της Εθνικής, το 2,15% της Κύπρου, ενώ υποτονικότερη είναι η αντίδραση σε Alpha και Eurobank. Πάνω από 2% ενισχύεται ο Μυτιληναίος , ενώ στην Motor Oil επιχειρείται κίνηση προς τα 9 ευρώ. Οι συναλλαγές είναι αυξημένες στα 74 εκατ. ευρώ.

“Σημαντική ένδειξη αναστροφής της τάσης, έστω βραχυπρόθεσμα”, σημειώνει η Merit Χρηματιστηριακή, “αποτελεί η διατήρηση των 1350 μονάδων και η εύρεση στηρίξεων για ορισμένες τραπεζικές μετοχές που σημείωσαν πρόσφατα νέα χαμηλά. Η συνέχιση της αντίδρασης πιθανότερα θα κριθεί από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup αλλά από τεχνική άποψη η διάσπαση των 1430 μονάδων με διατήρηση του ελαφρώς αυξημένου όγκου συναλλαγών που παρατηρείται τελευταία είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Αντίθετα, καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και ένας πιθανός διχασμός στην Ευρωζώνη σχετικά με το ελληνικό ζήτημα αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε νέα χαμηλά. Επιζήμια θα είναι ειδικότερα για τις ελληνικές τράπεζες μια υποβάθμιση από τη Fitch που δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή, ενώ και η Moody’s έχει ουσιαστικά προαναγγείλει υποβάθμιση τοποθετώντας 8 ελληνικές τράπεζες στον προθάλαμο υποβάθμισης”.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:25 - 11 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.