ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί που χτύπησαν διαδηλωτή πεσμένο στο δρόμο

15:10 - 12 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Εντοπίσθηκαν οι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο να χτυπούν πεσμένο στο δρόμο διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη. Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί πως οι τρεις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως και ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας τους. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση σχετικά με το περιστατικό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί "επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη."

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ζήτησε να μάθει γιατί βρέθηκαν μέσα στην ομάδα που προπυλάκισε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, τον εισαγγελέα και τον ιατροδικαστή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ηρώ Διώτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πεταλωτής είπε: "Η βία είναι σαφώς καταδικαστέα, από όπου κι αν προέρχεται. Οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάθος, για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών υπό την εποπτεία εισαγγελέα."

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.