ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαίσιο για την ασφάλεια των πολιτών θα παρουσιάσει ο κ. Παπουτσής - Στους 15 οι τραυματίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

08:05 - 13 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Το πλαίσιο που θα αποτελεί την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών και θα αποδίδει σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους θα θέσει σήμερα, σε συνάντηση που θα γίνει στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής.
Ο κ. Παπουτσής θα ανακοινώσει το πλαίσιο στις ηγεσίες των τριών Σωμάτων Ασφαλείας - Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, Πυροσβεστικό Σώμα - της ΕΥΠ, καθώς και τους επιτελείς τους και θα ζητήσει την πλήρη τήρησή του σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες τα Σώματα Ασφαλείας έχουν παρουσία.

Δεκαπέντε τραυματίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Δεκαπέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία από τα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας.

Η πλειοψηφία αυτών είναι αλλοδαποί ενώ ανάμεσά τους είναι και ένας Έλληνας ο οποίος δέχθηκε επίθεση στην πλατεία Βικτωρίας από ομάδα αλλοδαπών και αντεξουσιαστών επειδή φορούσε ένα καπελάκι με την ελληνική σημαία, οι οποίοι τον χτύπησαν με ξύλα με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση. Από τα συγκεκριμένα επεισόδια προσήχθησαν 47 άτομα από τους οποίους 40 είναι Έλληνες και 7 αλλοδαποί ενώ συνελήφθη και ένας αλλοδαπός για σωματική βλάβη και φθορές.

Επίσης ομάδες ακροδεξιών προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα αλλοδαπών. Δύο ακόμη άτομα προσήχθησαν από τα επεισόδια που έγιναν στην διάρκεια της δεύτερης πορείας που πραγματοποιήθηκε από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα ενώ τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία αυτή, ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές σε τρία καταστήματα και ένα γραφείο εταιρείας.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:21 - 13 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.