ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση από αγνώστους σε γραφείο του ΕΟΤ και ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο

15:28 - 27 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης το ελληνικό προξενείο και το γραφείο του ΕΟΤ στο Βερολίνο. Η επίθεση έγινε από ομάδα 10-15 μασκοφόρων και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Τη λύπη του εξέφρασε στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα ο Γερμανός ομόλογός του Γκ.Βεστερβέλε.

Οι δράστες θρυμμάτισαν ολοσχερώς τη γυάλινη πόρτα της εισόδου και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην βιτρίνα του γραφείου του ΕΟΤ, ενώ έριξαν μαύρη μπογιά στο κτίριο και πέταξαν μπουκάλια, τα οποία έφτασαν μέχρι το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Προξενείο του Βερολίνου.

 Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία, οι δράστες μιλούσαν γερμανικά. Άφησαν στον τόπο της επίθεσης ανυπόγραφη προκήρυξη με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, στην οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται η πράξη τους ως «δείγμα αλληλεγγύης» σε όσους βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με την «κρατική τρομοκρατία». Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε επικοινώνησε την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, προκειμένου να του εκφράσει τη λύπη του για το περιστατικό.

Ο κ. Βεστερβέλε διαβεβαίωσε πως η πράξη είναι καθ' όλα καταδικαστέα, δεν αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Για το ίδιο θέμα επικοινώνησε με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.