ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεσπαθώνουν οι... "αγανακτισμένοι" του ταμπλό - Άλμα στο Χ.Α., με κίνηση στις 1.300

14:42 - 31 Μαϊ 2011 | Ειδήσεις
Ξεσπαθώνουν οι... "αγανακτισμένοι" του ταμπλό - Άλμα στο Χ.Α., με κίνηση στις 1.300
Στα καλά νέα που έρχονται από τη Γερμανία στέκονται οι αναλυτές. Ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνης εκφράζει την αισιοδοξία του, λέγοντας ότι στις 1.240 μονάδες, στα χθεσινά χαμηλά, που ήταν ταυτόχρονα και χαμηλά 14άρων ετών, η αγορά αντέδρασε. Οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει στα τάρταρα και υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στις οποίες δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια, λέει ο χρηματιστής.

Αν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας μέχρι το 2013, ταυτόχρονα υιοθετηθεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης και γίνουν γενναίες ιδιωτικοποιήσεις, η χώρα θα μπει σε σωστή τροχιά. Αυτά, άλλωστε ισχυρίζεται σήμερα η Fitch αφήνοντας παράθυρο θετικής αξιολόγησης αν η Ελλάδα τηρήσει το πρόγραμμά της. Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει εντυπωσιακά σε ποσοστό άνω του 4%, στις 1.290 μονάδες, με τις τράπεζες να έχουν τον πρώτο λόγο της ανόδου. Υποχωρεί και το spread, στις 1.331 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε και χαμηλότερα. Οι συναλλαγές αγγίζουν τα 72 εκατ. ευρώ, όταν χθες μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε γίνει ούτε ο μισός τζίρος. Πάνω από τη στήριξη των 570 μονάδων διαπραγματεύεται ο 20άρης που καθοδηγείται από τις... “αγανακτισμένες” μετοχές, οι οποίες έχουν βρεθεί στα χαμηλά 16 ετών ή στη χειρότερη περίπτωση σε ιστορικά χαμηλά.

Κέρδη περίπου κατά 10% για τη Eurobank που επέστρεψε πάνω από τα 3,10 ευρώ, δραπετεύοντας από τα ιστορικά χαμηλά της και με όγκο 1,5 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη 8,13% για την ΕΤΕ, στα 4,80 ευρώ και 2,6 εκατ. τεμάχια, 6,.53% ενισχύεται η Alpha, στα 3,10 ευρώ και 3,13% η Πειραιώς , κοντά στο 1 ευρώ με 2,5 εκατ. τεμάχια. Εντολές αγορών έχουν βγει ακόμα για τον Μυτιληναίο (7,63%), Τ.Τ., Βιοχάλκο, Κύπρου, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Marfin Popular, Motor Oil και Coca Cola. Δεν υπάρχει μετοχή του 20άρη που να μην ανεβαίνει. Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση μόνο μία μετοχή υποχωρεί, αυτή της Aegean, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η αντίδραση στην ΕΧΑΕ, τα λιμάνια, τις εταιρείες ύδρευσης και γενικώς τις μετοχές στις οποίες το Δημόσιο έχει παρουσία και θέλει να πουλήσει. Σημειώνεται,. ότι σήμερα ολοκληρώνεται η εικόνα των αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το πρώτο 3μηνο, από τα οποία η εικόνα αναμένεται σχετικά πιο βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι. Γενικότερα, από τις μετοχές που διακινούνται, 113 ενισχύονται, έναντι 32 που υποχωρούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 31 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.