ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τη FIFA - "Μάτια" στις εξελίξεις από CocaCola και Adidas

01:23 - 01 Ιουν 2011 | Συνεντεύξεις
Η «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για κρούσματα διαφθοράς στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA προκάλεσε την έντονη αντίδραση των χορηγών της.
Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίθησαν από τη νεοσύστατη Επιτροπή Ηθικής της FIFA ο μέχρι πρότινος υποψήφιος για την προεδρία της FIFA Μοχαμεντ μπιν Χαμάμ από το Κατάρ, ο οποίος επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο παραγόντων από χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και ο "διαμεσολαβητής" της υπόθεσης και αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Σύμφωνα με ένα ιδιωτικό mail του γενικού γραμματέα της FIFA, Ζέρομ Βάλκε, που δόθηκε στη δημοσιότητα: «ο Μπιν Χαμάμ νόμιζε πως μπορούσε να αγοράσει τη FIFA, όπως έκανε και το Κατάρ με το Παγκόσμιο Κύπελλο», ρίχνοντας έτσι "σκιές" και στην ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.
 
Ο κύκλος αποκαλύψεων που έχει ξεκινήσει στα ανώτερα κλιμάκια της FIFA προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση των χορηγών, οι οποίοι βλέπουν περιπλοκές στο "παιχνίδι" που παίζεται στην προσπάθεια να επεκτείνουν τη σφαίρα επιρροής τους στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Το χορό άνοιξε η αεροπορική εταιρεία "Emirates" που σίγουρα είδε τα συμφέροντα της να πλήττονται από την «αποκαθήλωση» του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάν., ενώ σα ντόμινο ακολούθησαν επίσημες ανακοινώσεις ανησυχίας από εκπροσώπους της Coca- Cola και της Adidas, που αποτελούν δύο από τους κυριότερους χορηγούς που στηρίζουν το αθλητικό οικοδόμημα. Για την ώρα δεν έχει τεθεί πάντως θέμα ακύρωσης κάποιας συμφωνίας.
 
Όλα αυτά ενώ αναμένονται αύριο οι «εκλογές-παρωδία» για την ανάδειξη νέου προέδρου με μοναδικό υποψήφιο τον Ζεπ Μπλάτερ, από τις οποίες θα απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρκετές ομοσπονδίες της Ασίας.
 
Δ.Κ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:52 - 01 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.