ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου ζητησε η Προανακριτική

18:44 - 06 Ιουν 2011 | Συνεντεύξεις
(upd) Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προτείνει ομόφωνα η Προανακριτική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Όλα τα κόμματα, εκτός από το ΛΑΟΣ που δεν μετείχε στην Επιτροπή, συμφώνησαν στα δύο παραπάνω αδικήματα που προτείνει η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο πόρισμα καταγράφονται σε αστερίσκους οι θέσεις των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τρεις επιπλέον κατηγορίες.


Σύμφωνα με τις πορισματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, «το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/1999 μέχρι 27/9/2007, κατά το οποίο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστον των 7.777.373 δολαρίων ΗΠΑ, λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα».

Τοποθετούν δε χρονικά την παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα στο διάστημα από 17/11/1999 έως 16/4/2010.

Στην πρότασή τους οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή εισηγούνται «να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου».

Προτείνουν παράλληλα να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, και ειδικότερα κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων, καθώς επίσης να παραστεί το Ελληνικό Δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες σε Ελλάδα και Γερμανία και να αξιώσει αποζημιώσεις από κάθε ενεχόμενο πρόσωπο.


Ακης Τσοχατζόπουλος: Διάτρητο και απόλυτα αναιτιολόγητο πόρισμα

 

Για «διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο πόρισμα» της Προανακριτικής Επιτροπής και επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων και παρασκηνιακών συμφωνιών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, την παραπομπή του οποίου προτείνουν ομόφωνα τα κόμματα που συμμετείχαν στην Προανακριτική.

«Με αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική, αστήρικτους ισχυρισμούς και φαιδρότητες, νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση», σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο. Μέχρι τότε θα καταρρεύσει και το πέπλο της ανωνυμίας πίσω απ το οποίο κρύβονται, εδώ και καιρό, οι πραγματικοί καθοδηγητές της σκευωρίας: Δηλαδή, τα κέντρα και τα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτών που σταδιοδρόμησαν ως παρακοιμώμενοι της εκάστοτε ηγεσίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 01:49 - 08 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.