ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανίδα τουρίστρια στην Ελλάδα μολύνθηκε από βακτηρίδιο συμβατό με το E.coli

08:20 - 08 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εμφάνισε στην Ελλάδα, όπου είχε έρθει για διακοπές, Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία απευθύνθηκε στις υπηρεσίες υγείας της χώρας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η περίοδος επώασης υποδηλώνει λοίμωξη εκτός Ελλάδας.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι είχε μολυνθεί με εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο, συμβατό με το στέλεχος, που έχει προκαλέσει την επιδημία στη Γερμανία από τις αρχές Μαΐου.

Η ασθενής έχει ήδη επιστρέψει στην πατρίδα της σε καλή κατάσταση.

Στο μεταξύ, το βακτήριο E.coli προκάλεσε δύο νέα θύματα στη Γερμανία, ανεβάζοντας σε 25 τον συνολικό αριθμό των νεκρών, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κάτω Σαξονίας (βόρεια Γερμανία).

Τα δύο νέα θύματα είναι δύο γυναίκες, ηλικίας η μία 74 και η άλλη 88 ετών, που υπέκυψαν αντίστοιχα στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου αφού εμφάνισαν τα συμπτώματα του ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου -- σοβαρά νεφρικά προβλήματα που προκαλεί το βακτήριο E.coli.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Υγείας Τζον Ντάλι, "η επιδημία είναι περιορισμένη στο Αμβούργο" και "δεν υπάρχει κανένας λόγος να λαμβάνονται μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες να αποδεσμευτεί βοήθεια περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ των παραγωγών λαχανικών και φρούτων της ΕΕ που αντιμετωπίζουν μεγάλη πτώση των πωλήσεων των προϊόντων τους εξαιτίας της επιδημίας του E.coli.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 08 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.