ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην κλίμακα CCC η Ελλάδα από την Standard and Poor’s

20:33 - 13 Ιουν 2011 | Συνεντεύξεις
Στην κλίμακα CCC η Ελλάδα από την Standard and Poor’s
Σε CCC υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας ο οίκος Standard & Poor's από Β προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση του C στην βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση. Το outlook παραμένει αρνητικό.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση, οι ιδιώτες πιστωτές πιθανόν να συμμετάσχουν σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με το μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι τελικά οι όροι της αναδιάρθρωσης να μην είναι με ευνοϊκούς όρους, προκαλώντας έτσι κάποιο πιστωτικό γεγονός.

Η αξιολόγηση του οίκου εκτιμά ότι υπάρχουν 30-50% πιθανότητες χρεοκοπίας, ενώ αντανακλά την υψηλή πλέον πιθανότητα να επαναδιαμορφωθούν οι όροι αποπληρωμής των ομολόγων της Ελλάδας. Μάλιστα, το επόμενο 12μηνο, η πιθανότητα μίας αξιολόγησης αξιολόγηση 'SD'(selective default) είναι μεγάλη.

Παρόλο που θεωρείται η χορήγηση νέας βοήθειας από την Ευρώπη πιθανή, ο οίκος βλέπει ότι οι αντιδράσεις ορισμένων χωρών της ευρωζώνης μπορεί να καταστήσει την αναδιάρθρωση μέρους του ελληνικού χρέους ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της νέας βοήθειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:25 - 14 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.