ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμποροι: Ο κύριος Φωτόπουλος μας ρίχνει τη χαριστική βολή!

01:48 - 29 Ιουν 2011 | Συνεντεύξεις
Έμποροι: Ο κύριος Φωτόπουλος μας ρίχνει τη χαριστική βολή!
«Νευρικό κλονισμό» προκαλεί στους Έλληνες εμπόρους το «ανεβοκατέβασμα» του διακόπτη από τον κύριο Φωτόπουλο.
Τη χαριστική βολή σε χαλεπούς καιρούς ρίχνει καθημερινά στους Έλληνες εμπόρους ο κ. Φωτόπουλος, «παίζοντας» με τους διακόπτες ρεύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν λένε να κάνουν πίσω στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, προβάλλοντας ως επιχείρημα το αίτημά τους για απόσυρση του νόμου, με τον οποίο θα παραχωρείται προς μετοχοποίηση επιπλέον ποσοστό της τάξεως 17% της ΔΕΗ.

Την «αγανάκτηση» του εμπορικού κόσμου από τις καθημερινές διακοπές ρεύματος εξέφρασε στο «R» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κ. Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τον οποίο η εμμονή αυτή του κύριου Φωτόπουλου οδηγεί το ήδη υπό «παρακμή» εμπόριο στην απόλυτη «κατάρρευση». Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, αν και εν μέρει αντιλαμβάνεται το δικαίωμα του εργαζόμενου για διεκδίκηση των αιτημάτων του, ωστόσο επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί σε καθημερινή βάση το «ανεβοκατέβασμα» του διακόπτη στο ελληνικό εμπόριο και συγκεκριμένα στο εμπόριο που σχετίζεται με προϊόντα ψύξης και κλιματισμού.

Όπως απεκάλυψε στο «R» ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, η συνάντηση της Ομοσπονδίας τόσο με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ όσο και με το νέο «τσάρο» της Οικονομίας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο απέβησαν άκαρπες. «Δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα», είπε ο κ. Κορκίδης, τονίζοντας ότι η θερμή παράκληση της ΕΣΕΕ για ανάκληση των απεργιών της ΓΕΝΟΠ αν και έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός φιλικού περιβάλλοντος ανάμεσα στους δύο φορείς, ωστόσο αντί να αποδεχθεί εποικοδομητική. έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Μάλιστα ερωτηθείς για το ποια ήταν η στάση τόσο της ΓΕΝΟΠ όσο και του κ. Βενιζέλου απέναντι στη θέση της ΕΣΕΕ, ο κ. Κορκίδης σχολίασε μόνο ότι «όλα γίνονται για την τιμή των όπλων» και πως «είναι συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια».

 

«Παραλύει» το λιανεμπόριο - «Ναυαγεί» η αγορά από το Μεσοπρόθεσμο

 

Πτώση κατά 18% σημειώνει ο τζίρος του ελληνικού εμπορίου κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ. Ο κ. Κορκίδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης «απολαμβάνουν» τις μεγαλύτερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, κάνοντας λόγο για κάμψη της τάξεως άνω του 50% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου.

Θέση πάντως της ΕΣΕΕ είναι ότι το Μνημόνιο είναι λύση για την 5η δόση, αλλά όχι για το ελληνικό εμπόριο.

 

Όλη η επιστολή της ΕΣΕΕ στη ΓΕΝΟΠ

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την ιδιαίτερη αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απέστειλε σχετική επιστολή προς τη Διοίκηση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«..Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία σας για το μέλλον της ΔΕΗ και τις τυχόν συνέπειες που μπορεί να επέλθουν στα εισοδήματά σας σε συνέχεια και των προηγούμενων μισθολογικών μειώσεων.

Ωστόσο, στο βαθμό που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τις κατάλληλες λύσεις, δεδομένου ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται στο πακέτο των 50 δις ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μένει σε εμάς που αποτελούμε την κοινωνία των πολιτών να επιδείξουμε την απαραίτητη Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφασή σας για κινητοποιήσεις είναι δεδομένη, ελπίζουμε, όμως, ότι οι μορφές κινητοποιήσεων που θα επιλέξετε δεν θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο μια αγορά που παραπαίει. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, αναδύεται η ανάγκη να επικρατήσει ένα αίσθημα ευθύνης και ένα κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και αμοιβαίας συνεννόησης ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.

Για αυτόν το λόγο απευθύνουμε παράκληση, το κόστος των κινητοποιήσεων να μην επιβληθεί σε εξίσου πληττόμενες εργασιακές κατηγορίες όπως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της ενέργειας, τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε μία συνάντηση μαζί σας η οποία θα καθοριστεί από κοινού το συντομότερο δυνατόν.».
Σταυρούλα Μαλαίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 29 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.