ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Σάλος με βίντεο "φωτιά" από τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα

08:24 - 30 Ιουν 2011 | Ειδήσεις
(upd) Βίντεο "φωτιά" από τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα. Συνεργασία παρακρατικών με αστυνομικούς. Ποιος ο ρόλος των συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ.

Σάλο έχει προκαλέσει βίνετο που προκλήθηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού Alter και το οποίο αποτελεί ντοκουμέντο από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το βίντεο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Τετάρτη, άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους - ο ένας εξ αυτών μάλιστα κρατούσε και λοστό - και χαρακτηρίζονται ως παρακρατικοί, συνεργάστηκαν με αστυνομικούς για τη σύλληψη μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ τους άφησαν να μεταβούν πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το βίντεο αυτό ώθησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή να ζητήσει την άμεση διενέργεια έρευνας από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο, κ. Ελευθέριο Oικονόμου.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, διέταξε αμέσως κατεπείγουσα έρευνα την οποία διεξάγει η ασφάλεια Αττικής και παράλληλα ένορκη διοικητική εξέταση.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο επίμαχο βίντεο φέρονται να είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, με ακραία συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης συνάδελφοί τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ για προστασία.

Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 30 Ιουν 2011

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.