ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδίδει το τελικό νομοσχέδιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ η υπουργός Παιδείας

08:24 - 04 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα με πανεπιστημιακούς η υπουργός Παιδείας, στους οποίους θα παραδώσει το τελικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ μεθαύριο αναμένεται να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Αύριο, συνεδριάζουν στο υπουργείο Παιδείας εκτάκτως και οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που συνήλθε το Σαββατοκύριακο, απέρριψε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτεινόμενες αλλαγές, τις οποίες χαρακτήρισε «χαριστική βολή στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο".

Η Σύνοδος αποφάσισε να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των θεσμικών οργάνων της Βουλής και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ελληνική νεολαία να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Διευκρινίζει δε, ότι καμία μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι εφικτή, χωρίς τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές τονίζουν ότι, λειτουργούν με ευθύνη και θα τιμήσουν την εντολή που έχουν πάρει από την πανεπιστημιακή κοινότητα, υπερασπιζόμενες σθεναρά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανάφερε ότι η αστυνομία, θα επεμβαίνει στο χώρο των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ακόμη και αν ειδοποιηθεί από έναν περαστικό που βλέπει να γίνονται έκτροπα.

"Το άσυλο, αυτή τη στιγμή, όπως υπάρχει στο νόμο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό στο οποίο εμείς επιμένουμε είναι να πάμε το άσυλο στις «ρίζες» του. Τι σημαίνει αυτό: ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, να μπορεί καθένας να πει τη γνώμη του ελεύθερα μέσα στο Ίδρυμα, να μην φοβάται, να μην προπηλακίζεται, να υπάρχει προστασία της περιουσίας του Ιδρύματος. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Από εκεί και πέρα επαφίεται σε κάθε Ίδρυμα πώς θα το εφαρμόσει αυτό, μέσω του οργανισμού του. Αν θα κάνει υπηρεσία φύλαξης, πώς θα την κάνει, πώς θα την πληρώνει" ανέφερε ο κ. Παπάζογλου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.