ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με απεργίες μέσα στο καλοκαίρι απειλούν οι ναυτεργάτες

19:59 - 04 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Άκαρπη πρώτη συνάντηση Παμπούκη- ναυτικών
Το ενδεχόμενο ακόμα και απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να συζητήσουν κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη, μετά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, κ. Χάρη Παμπούκη για ζητήματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό τους.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έθεσε στον υπουργό το θέμα της επιχορήγησης του ΝΑΤ, το Ασφαλιστικό, το άρθρο 44 παρ. 1 του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» και το ζήτημα της πολιτικής επιστράτευσης.

Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι με το άρθρο 44 ισοπεδώνονται θεμελιώδη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα: μειώνονται οι συντάξεις κατά 6%, μειώνεται η επιχορήγηση στο ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ για το 2011 και κατά 100 εκατ. για το 2012, ενώ σχεδόν διπλασιάζεται ο ΛΑΦΚΑ για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, μειώνονται τα επικουρικά κ.ά.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών, ο υπουργός κατά την συνάντηση τους εμφανίστηκε επιφυλακτικός, υπέρ του περαιτέρω διαλόγου μαζί τους και τους είπε πως θα απαντήσει επί των αιτημάτων τους εντός της εβδομάδας, είτε γραπτώς είτε ενδεχομένως έχοντας μια νεα συνάντηση μαζί τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας «αναζητούνται και ευφυείς λύσεις». Ανοικτός για διάλογο εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παμπούκης και για το ζήτημα της επιστράτευσης των ναυτικών.
Τελευταία τροποποίηση στις 21:04 - 04 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.