ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας θα διανέμεται αύριο το σύνολο του Τύπου

20:19 - 06 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Παραμένουν στα "μαχαίρια" εφημεριδοπώλες -πρακτορεία διανομής, μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη.
Σε πάγκους που θα στηθούν από το πρωί σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά και στα περίπτερα στα οποία ήδη παρέχουν Τύπο οι εφημεριδοπώλες που συμφώνησαν με τα πρακτορεία, θα διανέμονται από την Πέμπτη οι εφημερίδες, πολιτικές, αθλητικές και οικονομικές, αλλά και ο περιοδικός Τύπος.

Επειτα από τρεις ημέρες επεισοδίων, κατά τα οποία οι εφημεριδοπώλες που αντιδρούν στο άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματός τους προέβησαν σε αποκλεισμούς, ακόμα και παρεμπόδιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας διακίνησης του Τύπου, η Ένωση της υπέβαλε προς την Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) πρόταση συμβιβασμού, η οποία όμως απορρίφθηκε.

«Δεν συζητάμε με όσους πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια κι εκβιασμούς», απάντησε η ΕΙΗΕΑ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των οφειλών και διαμηνύοντας ότι εφημεριδοπώλες που ήδη έχουν υπογράψει με τα Πρακτορεία θα προτιμηθούν στον νέο σχεδιασμό. «Οσοι άλλοι επιθυμούν να υπογράψουν απευθείας συμβάσεις, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν από τα Πρακτορεία Διανομής Τύπου» ήταν η απάντηση της ΕΙΗΕΑ στους εφημεριδοπώλες.

Την ίδια ώρα που η διοίκηση της Ενωσης Εφημεριδοπωλών προχωρούσε στην κατάθεση πρότασης προς τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων, πολλά από τα μέλη της έσπευδαν να υπογράψουν απευθείας συμβάσεις με τα Πρακτορεία Διανομής Τύπου. Παράλληλα, την Πέμπτη, εφημερίδες θα πωλούνται σε πάγκους κεντρικών σημείων της Αθήνας, αλλά και σε περίπτερα που εφοδιάζονται κανονικά από τους εφημεριδοπώλες που ήδη έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τα Πρακτορεία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.