ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "άψε σβήσε" η απελευθέρωση των ταξί

20:11 - 07 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Με διάλογο fast track θα προχωρήσει ο καθορισμός των προϋποθέσεων για την έκδοση νέων αδειών
Με διαδικασία fast track θα εφαρμόσει την απελευθέρωση των ταξί και τον καθορισμό των προϋποθέσεων για την έκδοση νέων αδειών το υπουργείο Υποδομών. Ο υπουργός Υποδομών κ. Ι. Ραγκούσης θεωρεί ότι πλέον με την ενεργοποίηση του σχετικού νόμου, δεν ισχύει κανένας περιορισμός στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της απελευθέρωσης προβλέπεται να εξειδικευθούν με κανονιστική απόφαση εντός τριμήνου κατά μέγιστον, όμως πρόθεση του κ. Ραγκούση είναι η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα.

Την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών είχε συνάντηση με τους αντιπροσώπους των αυτοκινητιστών και, στη συνέχεια, με τους εργαζομένους στις μεταφορές. Σύμφωνα  με το υπουργείο, «ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί» εν όψει της απελευθέρωσης.Αμέσως μετά το υπουργείο ανακοίνωσε:

«Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί όπως αυτή έχει ήδη συντελεστεί βάση του νόμου 3919 του 2011. Η θέση της πολιτικής ηγεσίας, που εκφράστηκε και στις δύο συναντήσεις, είναι ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του επαγγέλματος με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει».




Τελευταία τροποποίηση στις 21:28 - 07 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.