ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώδεκα οι νεκροί και 62 οι τραυματίες από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού

07:05 - 12 Ιουλ 2011 | Συνεντεύξεις
Δώδεκα οι νεκροί και 62 οι τραυματίες από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού
Δώδεκα είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί από τις ισχυρές εκρήξεις, που σημειώθηκαν χθες στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", στην περιοχή Ζύγι - Μάρι, έξω από τη Λεμεσό της Κύπρου. Συνολικά 62 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά διερευνά τα αίτια της έκρηξης στη ναυτική βάση, ενώ έχουν κληθεί και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Δέκα πυροτεχνουργοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έφθασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προκειμένου να βοηθήσουν στην εξακρίβωση των αιτιών της έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, εκτός από τα θύματα σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές, και όλα τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και ανάληψη περαιτέρω ενεργειών.

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε, επίσης, αποφάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Εν τω μεταξύ, τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέβαλαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης. Όπως έγινε γνωστό μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο Δ. Χριστόφιας έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των δύο ανδρών.

Δ. Χριστόφιας: Μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κύπρο

"Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της", δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος και πρόσθεσε : "Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τα ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω".

Στη διάθεση της Κύπρου οι νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια καθώς και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την τραγωδία που συνέβη στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" και την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

"Στείλαμε μήνυμα στους αδελφούς μας πως, ότι χρειαστούν, εμείς είμαστε εδώ και η απάντηση που πήρα ήταν ότι αν πράγματι χρειαστούν κάτι, θα ζητήσουν την βοήθειά μας. Όλες οι νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας είναι στην διάθεσή τους" δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος μετά από επικοινωνία που είχε με τον Χρήστο Πατσαλίδη, υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστόφια και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας.
Τελευταία τροποποίηση στις 07:35 - 12 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.