ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τρία νέα μέτωπα ανά τη χώρα μαίνεται η πύρινη λαίλαπα

18:47 - 13 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Σε Πύργο Ηλείας, Σχινιά και Αμφιλοχία τα νέα μέτωπα.
Η πρώτη ξέσπασε στις 16.50 σε χορτολιβαδική έκταση στην θέση Καλυβάκια του δήμου Σκιλλούντος στον Πύργο Ηλείας. Στη περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχαιρένουν σημαντικά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή.

Στις 17.00 εκδηλώθηκε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Σπαρτό Αμφιλοχίας. Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνουν δυο αεροσκάφη.

Λίγο πριν τις 17.10 το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην παραλία του Σχοινιά στον Μαραθώνα όπου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα 16 πυροσβεστών, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Σε εξέλιξη παραμένει ακόμα το πύρινο μέτωπο στη δασική περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων ανά ελικόπτερο.

Η φωτιά στον Ασκό Βολιμών τέθηκε υπό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε, επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στη Νέα Πέραμο Αττικής, στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου, στο Λαγκαδά Αρεόπολης και στο Μαλανδρίνο Φωκίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σήμερα Τετάρτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.