ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταξη των πρώτων 264 επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-retail του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

14:05 - 14 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» ανακοινώνουν την πρώτη σειρά εντάξεων στη δράση «digi-retail», η οποία αφορά σε 264 επενδυτικά σχέδια νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής.
H αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» ξεκίνησε από τις Περιφέρειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και πραγματοποιήθηκε κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά. Στην πρώτη αυτή φάση, εντάσσονται 264 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού €11,8 εκατ. ευρώ, τα οποία αξιολογήθηκαν επιτυχώς. Τα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται, προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (27 επενδυτικά σχέδια), Βορείου Αιγαίου (14), Δυτικής Ελλάδας (44), Ηπείρου (28), Θεσσαλίας (42), Ιονίων Νήσων (11), Κρήτης (70) και Πελοποννήσου (28).



Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες ανά εγκεκριμένη αίτηση ανέρχεται σε 44.718 ευρώ και η επιχορήγηση αγγίζει το 60% της επένδυσης. Οι πιο πάνω επιχειρήσεις με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα λάβουν συνολική επιχορήγηση (δημόσια δαπάνη) ύψους 7,09 εκατ. ευρώ αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, εφ’ όσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού τους σχεδίου να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της δημόσιας επιχορήγησης που τους αναλογεί, βάσει όσων προβλέπονται στους Οδηγούς της δράσης.



Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων από ολόκληρη την Ελλάδα. Ακολουθούν εντός των επόμενων εβδομάδων πρόσθετες εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων τόσο από τις παραπάνω Περιφέρειες όσο και από την Αττική, καθώς και στη συνέχεια από τις υπόλοιπες Περιφέρειες.



Η δράση «digi-retail» ενισχύει τις «ψηφιακές επενδύσεις» επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και β) την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.



Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» διατίθενται συνολικά πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με τη συνδρομή πόρων όλων των ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από εθνικούς πόρους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.