ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Λύνουν τον αποκλεισμό του αεροδρομίου οι ταξιτζήδες

10:34 - 18 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
(upd) Λύνουν τον αποκλεισμό του αεροδρομίου οι ταξιτζήδες
Στο αυτόφωρο οι ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν τους δρόμους
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις των ιδιοκτητών ταξί και της κυβέρνησης, εξαιτίας της απόφασης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, μη λαμβάνοντας υπόψη του το προεδρικό διάταγμα που προωθούσε ο προκάτοχός του στο υπουργείο, Δημήτρης Ρέππας και με το οποίο είχαν συμφωνήσει οι ιδιοκτήτες.

Στις 5 τα ξημερώματα άρχισε η νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισαν αιφνιδίως το Σάββατο τα σωματεία των ταξιτζήδων και από το πρωί έχει αναστατωθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου, των δύο βασικών πυλών εισόδου και εξόδου της χώρας, από τις οποίες διακινούνται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες προς τα νησιά και την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Από νωρίς το πρωί πολλές εκατοντάδες ταξί είχαν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου και προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Πάντως δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις. Επί τόπου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.

Το μεγάλο μπάχαλο επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Λόγω της κινητοποίησης αυτής έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα και έξω από το λιμάνι, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έκανε λόγο για πλήγμα στον τουρισμό, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες.

Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με εντολή της, ζητά να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 18 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.