ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στο 8,5% το 10ετές κυπριακό ομόλογο

10:14 - 20 Ιουλ 2011 | Συνεντεύξεις
Κοντά στο 8,5% το 10ετές κυπριακό ομόλογο
Επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας απέστειλε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Α. Ορφανίδης, απευθύνοντας έκκληση για δραστικότερα μέτρα από που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, πόσο μάλλον ύστερα από τα τραγικά γεγονότα στο Βασιλικό, τονίζοντας ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Μάλιστα, μετά από την επιστολή αυτή η απόδοση του 10ετούς κυπριακού ομολογου έφτασε ακόμη και το 8,45%.

«Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανίδης, σύμφωνα με το Stockwatch.

«Συνεπώς», συνεχίζει, «για να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως μεταξύ άλλων η ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, με ότι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα από εκείνα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 καθώς και ταχύτερη υλοποίησή τους».
Τελευταία τροποποίηση στις 18:56 - 20 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.