ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα "χέρια" της Δικαιοσύνης ο φονικός δράστης στη Νορβηγία - Στους 93 οι νεκροί από τις επιθέσεις

08:55 - 25 Ιουλ 2011 | Συνεντεύξεις
Στα "χέρια" της Δικαιοσύνης ο φονικός δράστης στη Νορβηγία - Στους 93 οι νεκροί από τις επιθέσεις
Ο φερόμενος ως δράστης των δύο επιθέσεων στη Νορβηγία, Άντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, οδηγείται σήμερα στη Δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει την παράταση της κράτησής του έως ότου γίνει η δίκη για τις ανθρωποκτονίες, "που ο Μπέριγκ Μπρέιβικ ομολογεί ότι τέλεσε", αλλά δεν αναγνωρίζει "την εγκληματική του ευθύνη" ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές επιθέσεις, ανήλθε στους 93, μετά την κατάληξη ενός ατόμου που είχε τραυματιστεί, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο.

Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε η νορβηγική αστυνομία στο ανατολικό τμήμα του Όσλο δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς "δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ουσία" και "οι άνθρωποι που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι".

Παράλληλα ο δικηγόρος του Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δήλωσε ότι ο πελάτης του αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο". "Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο", δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε παράλληλα ότι ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις. Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

Στη Νορβηγία μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 21 ετών. Αυτό έχει οδηγήσει μερικές φωνές να ταχθούν στο ίντερνετ υπέρ της προσωρινής επαναφοράς της θανατικής ποινής, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:25 - 25 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.