ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενοδόχοι: Your lucky days έως τα τέλη Αυγούστου! - Έκπτωση 50% στις τιμές των δωματίων

01:03 - 28 Ιουλ 2011 | Συνεντεύξεις
Ξενοδόχοι: Your lucky days έως τα τέλη Αυγούστου! - Έκπτωση 50% στις τιμές των δωματίων
Στόχος των παραγόντων της τουριστικής αγοράς είναι να ανατρέψουν την πτωτική τάση, που σημειώνει η εγχώρια κίνηση.
Αποφασισμένοι να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες της ισχνής τουριστικής κίνησης του 2010 εμφανίζονται οι τουριστικοί φορείς τη φετινή θερινή σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πιο πολυσύχναστους ελληνικούς προορισμούς, οι ξενοδόχοι προχωρούν σε εκπτώσεις ακόμα και μέχρι 50% στις τιμές των καταλυμάτων τους, παρέχοντας, ωστόσο, στους πελάτες τους όλες τις ανέσεις.

Στόχος των παραγόντων της τουριστικής αγοράς είναι να ανατρέψουν την πτωτική τάση, που σημειώνει η εγχώρια κίνηση, καθώς, όπως έχουν τονίσει πολλές φορές οι αρμόδιοι φορείς, ο εσωτερικός τουρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» του κλάδου. Στον αντίποδα, ο τουρισμός εκ του εξωτερικού, με «πρωταγωνιστές» τους Άγγλους, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς, αλλά και τους Σουηδούς, διαγράφει τέτοια ανοδική πορεία, που σε ορισμένους προορισμούς παρατηρείται το σπάνιο «φαινόμενο» της υπερπληρότητας, το οποίο έχει να καταγραφεί από το 2008.

Οι ξενοδόχοι έχουν ήδη λάβει το μήνυμα, που θέλει την πλειονότητα των Ελλήνων να παίρνει άδεια από τις 24 Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου, για αυτό και οι εκπτώσεις θα ισχύσουν και στην αιχμή της θερινής σεζόν, γεγονός το οποίο ήταν «άκρως απαγορευτικό» τις περασμένες χρονιές, κατά τη διάρκεια των οποίων οι τιμές των δωματίων κάθε άλλο παρά την «κατιούσα» έπαιρναν.

Βασικό κριτήριο των προσφορών είναι ο τουριστικός προορισμός. Δηλαδή η έκπτωση «χτυπά» και το 50% στα ελληνικά νησιά, από τα οποία εξαρτάται η ελληνική αγορά, δεδομένου ότι τόσο οι ξένοι τουρίστες όσο και οι Έλληνες θα παράσχουν στην αγορά «ζεστό» χρήμα, η έλλειψη του οποίου αποτυπώνεται καθαρά στην «παγωμένη» κατανάλωση.

Ζάκυνθος, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Νάξος, Ίος, Κάρπαθος και Χαλκιδική αποτελούν αφενός τος πρώτες επιλογές και αφετέρου παρέχουν και τις καλύτερες ευκαιρίες από οικονομικής απόψεως.

Ειδικότερα, στα παραπάνω νησιά, οι τιμές των δωματίων καταγράφουν υποχώρηση της τάξεως του 50%, με την πλειοψηφία εξ αυτών να αποτελούν δωμάτια σε ξενοδοχεία με ένα αστέρι ή και στούντιο ως επί το πλείστον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακόμα και στα 5άστερα δεν σημειώνεται κάποια προσφορά.

Πράγματι, σε πολυτελή ξενοδοχεία σε Λευκάδα, Χερσόνησο και Καστοριά η έκπτωση ανέρχεται έως και 50% δίχως να ξεπερνά τα 34 ευρώ ημερησίως, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την κρίση που διανύει ο ελληνικός τουρισμός, από τον οποίο, σημειωτέον, επιβιώνει συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, και ενώ η Αθήνα έχει πληγεί τόσο από τα τραγικά επεισόδια των διαδηλώσεων όσο και από τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, οι ξενοδόχοι προσφέρουν όλα τα comfort στην τιμή των 35 ευρώ, ύστερα από την ήττα 8000 ακυρώσεων στα ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου στα τέλη Ιουνίου.

«Πακέτο» με το δωμάτιο, στην έκπτωση συμπεριλαμβάνονται το πρωινό, οι φόροι και τα έξοδα παροχής υπηρεσιών, που σημαίνει ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι έβαλαν νερό στο κρασί τους, κάνοντας εκπτώσεις στην τιμή, όχι όμως στην ποσότητα και στην ποιότητα.

Σταυρούλα Μαλαίνου

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 28 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.