ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραβούν το σκοινί οι ταξιτζήδες - Αποκλεισμοί εθνικών οδών

13:52 - 02 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών προέβησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί.
Κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της εισόδου της πόλης. Σε συμβολικό πεντάλεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκης-Καβάλας), στον κόμβο της Αμφίπολης, προχώρησαν ιδιοκτήτες ταξί από Σέρρες, Δράμα και Καβάλα.

Έξω από το υπουργείο Υποδομών παρέμειναν από νωρίς το πρωί μέχρι περίπου τις 2 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες ταξί.

Οι αυτοκινητιστές στη συνέλευσή τους αποφάσισαν καθημερινή παρουσία έξω από το υπουργείο, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανοιγόκλειναν τη λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή.

Το απόγευμα ο Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Στα σχέδια των ιδιοκτητών ταξί είναι να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ίδια ώρα.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα


Οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας απέκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της εισόδου της πόλης. Έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε παράπλευρο δρόμο της Εθνικής Οδού και πεζή έχουν αποκλείσει το ένα ρεύμα, δυσχεραίνοντας την κίνηση των αυτοκινήτων. Η αστυνομία ρυθμίζει εκ περιτροπής την κυκλοφορία.

Στην Πάτρα αυτοκινητιστές έχουν καταλάβει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ αποφάσισαν να διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους για να μεταφέρουν δωρεάν τους τουρίστες που έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας.

Μηχανοκίνητη πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί στην Πελοπόννησο που ξεκίνησαν από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, όπου νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση.

Στο Ηράκλειο, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν τα ταμεία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, αφήνοντας ελεύθερη την είσοδο για τους τουρίστες. Το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται για τέταρτη ημέρα υπό κατάληψη.

Ένταση προκλήθηκε έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν κάποιοι αυτοκινητιστές αναποδογύρισαν και προκάλεσαν φθορές σε ένα ταξί, το οποίο και στη συνέχεια πήρε φωτιά.

Στον Έβρο, ιδιοκτήτες ταξί παρέμειναν στο τελωνείο των Κήπων μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι, . μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

Σε συμβολικό πεντάλεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκης-Καβάλας), στον κόμβο της Αμφίπολης, προχώρησαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες ταξί των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Παράλληλα, οι αυτοκινητιστές μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς, όπου αναφέρονται τα αιτήματά τους και οι λόγοι που τους οδήγησαν στις κινητοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Σάμου μπήκαν το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κρατώντας συμβολικά ένα φέρετρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να παρακωλύσουν τη λειτουργία του.

Οι ιδιοκτήτες ταξί νομού Χαλκιδικής, με περίπου 180 οχήματα παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά.

Σε αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της Λάρισας, επιχείρησαν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Λάρισας, ωστόσο το εγχείρημά τους δεν πέτυχε, καθώς επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ιδιοκτήτες ταξί στο Βόλο, το πρωί κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της περιοχής, όπου και μοίρασαν έντυπο υλικό στους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση στον κλάδο και ζητώντας την ανοχή τους στην όποια ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν.

«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους πολίτες της χώρας μας, ούτε και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, απλά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, διαδηλώνοντας ειρηνικά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους Τάσος Δεμερτζής.

Μετά το λιμάνι του Βόλου, οι αυτοκινηστές της περιοχής κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο, στη Νέα Αγχίαλο, όπου και προχώρησαν σε αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης του κόσμου.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση


Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών απέστειλε εγκύκλιο προς τους περιφερειάρχες, ζητώντας την επιβολή διοικητικών κυρώσεων εις βάρος όσων παραβαίνουν το νόμο.

Οι περιφερειάρχες, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του κ. Ραγκούση, με βάση τις αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες των ταξί, θα πρέπει να κινούν κατεπειγόντως τις διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του.

Με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ιδιοκτητών ταξί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός που καθημερινά γίνεται μάρτυρας μιας διαρκούς κλιμακούμενης αντιπαράθεσης και υφίσταται τις επιπτώσεις αυτής της διαφωνίας μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και ιδιοκτητών ταξί, απαιτεί να γνωρίζει επακριβώς τους πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους της διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.