ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νύχτα τρόμου στην Άνω Γλυφάδα

08:46 - 26 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Πανικό έσπειρε στους κατοίκους της Άνω Γλυφάδας μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στα σπίτια.
Η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές σπιτιών, σε ένα παράπηγμα, μια αποθήκη και μια οικοδομή, ωστόσο στο σημείο μεταβαίνουν αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος για να διερευνήσουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή εντάσεως 5-6 μποφόρ, η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις και κινήθηκε προς την Άνω Βούλα και αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να προστατευτούν. Κάποιοι, κυρίως ηλικιωμένοι, λόγω των πυκνών καπνών αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία στο ύψος των οδών Πορταριάς και Σαλαμίνος και αφού απείλησε τις γύρω κατοικίες εξαπλώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα με κατεύθυνση την Άνω Βούλα.

Οι ισχυροί άνεμοι φούντωσαν απότομα τη φωτιά που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις πριν ακόμη προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ένοικοι των σπιτιών που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους με ό,τι μέσο είχαν στη διάθεσή τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν υποστεί ζημιές τρία κτίσματα: ένας αποθηκευτικός χώρος ξυλουργείου, ένα παράπηγμα και μία νεοανεγειρόμενη οικοδομή επί των οδών Ζαΐμη και Αρετής.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε νύχτα που δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα και ενώ στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι που περιόριζαν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Επίσης, λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική δέχτηκε τηλεφώνημα για νέο μέτωπο στην Άνω Βούλα, κάτι που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ψέμα. Εκτιμάται, ότι στόχος του τηλεφωνήματος ήταν να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασαν αρχικά 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν φθάνοντας τους 70 πυροσβέστες και 24 οχήματα. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης δημοτικές και ιδιωτικές υδροφόρες.

Για την εξυπηρέτηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν επιβληθεί οι εξής απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων: Στην οδό Παπαφλέσσα από την οδό Ομαλού, στην Πορταριάς από την Ζαΐμη, στην Παπαφλέσσα από την Πορταριάς, στην Αρετής από την Ηφαίστου και στη λεωφόρο Γούναρη από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:59 - 26 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.