ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Λερναία ύδρα" τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο

11:16 - 26 Αυγ 2011 | Ειδήσεις
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στον Έβρο με περισσότερα από 30.000 στρέμματα καμμένα, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει την περιοχή.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση, ενώ ενημέρωσε πως τις πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνδράμουν το απόγευμα αεροπλάνα από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Η φωτιά -όπως είπε ο δήμαρχος- ξεκίνησε από την εξάτμιση τρακτέρ, το οποίο κινείτο σε δασικό δρόμο και στην πορεία του πέταγε σπινθήρες.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, στα εναέρια μέσα που ήδη επιχειρούν στην περιοχή (τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική), αναμένεται να προστεθούν δύο chinook, τρία canadair από τη Χρυσούπολη και τα αεροσκάφη από Γαλλία και Ισπανία.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα» τόνισε ο κ. Γιαννακίδης, σύμφωνα με τον οποίο γύρω στις 6 το πρωί υπήρξε μια μικρή ύφεση, αλλά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή υπήρξαν κάποιες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν στην περιοχή των ραντάρ και στην Πεσάνη.

«Υπάρχουν πολυμέτωπα διάσπαρτα σε όλη τη γεωγραφία του χώρου, τα οποία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης.

Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος.

Το απόγευμα της Πέμπτης το μέτωπο της φωτιάς είχε φτάσει τα πέντε χιλιόμετρα, μεταξύ των τοποθεσιών Λευκίμης -Σαράντα Σπίτια - Ερείπια Βυρίνης - ερείπια Κιτρινόπετρας - Ύψωμα Καρβουνιάρης - Μελία - Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.

Εξάλλου, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε την Πέμπτη το χωριό Κοίλα και μια μονάδα αεροπορίας, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για την απομάκρυνση των ζώων από τις μονάδες τους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.