ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: "Πράσινο" στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

10:40 - 30 Αυγ 2011 | Συνεντεύξεις
Επιβεβαίωνει το Σύμβουλιο της Επικρατείας την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει δεκάδες επαγγέλματα.
Μία απόφαση που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ακανθώδες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να εκδόσει μέσα στις προσεχείς ημέρες το ΣτΕ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματική τη διατήρηση οποιουδήποτε κλειστού επαγγέλματος για οποιοδήποτε λόγο (πληθυσμιακό, γεωγραφικό κλπ) στη χώρα μας βάσει σχετικού άρθρο του Συντάγματος περί ελεύθερης επαγγελματικής επιλογής των Ελλήνων πολιτών.

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί είχε προκαλέσει τον ξεσηκωμό των ιδιοκτητών ταξί οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με την ελληνική κυβέρνηση με συνεχείς και μαζικές απεργίες, συλλαλητήρια, αλλά και με αποκλεισμούς των δρόμων στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που στοίχισε στον τουρισμό αλλά και στον εμπορικό κόσμο πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα η αντιπαράθεση των ταξιτζήδων με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ήταν τέτοια που και οι δυο πλευρές δήλωναν ανυποχώρητες στις αποφάσεις τους. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί υποχώρησε και προχωρήσε σε αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Πρόσφατα ο κ. Ραγκούσης είχε δηλώσει, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία.

Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια.
Τελευταία τροποποίηση στις 01:15 - 31 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.