ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καυτή" εβδομάδα για ταξί και ΜΜΜ

08:15 - 05 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των ταξί προβλέπει η πρόταση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση που θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.
Οι άδειες θα περιέλθουν στο Δημόσιο και θα είναι αμεταβίβαστες. Το Δημόσιο θα τις παραχωρεί για τρία έως πέντε χρόνια σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, πληρώνοντας μόνο ένα παράβολο. Οι άδειες θα μπορούν να ανανεώνονται, αλλά δεν θα μπρούν να μεταβιβάζονται ή να κληρονομούνται.

Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ


Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές ετοιμάζονται εκ νέου για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν όψει της διαμόρφωσης του καινούριου οργανογράμματος των εταιριών και της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, κατ' εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ το ίδιο θα κάνουν την Τετάρτη οι συνάδελφοί τους στην ΣΤΑΣΥ (τραμ, μετρό, ηλεκτρικός).

Κύκλοι των σωματείων προεξοφλούν ότι θα ανοίξει ένας νέος απεργιακός κύκλος, καθώς οι υπάλληλοι των συγκοινωνιών φαίνεται να κρατούν την εαρινή δέσμευσή τους, όταν είχαν υποσχεθεί επιστροφή στις κινητοποιήσεις. Τα συνδικάτα ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ την ανάκληση του νόμου Ρέππα για τις συγκοινωνίες, κάτι, που, φυσικά, το υπουργείο Υποδομών αρνείται.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.