ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στo Ιόνιο ο εμίρης του Κατάρ

11:05 - 05 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί, βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές.
Ο Εμίρης του Κατάρ μαζί με την συνοδεία του έφτασε στις 3 τα ξημερώματα με το βασιλικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα και στην συνέχεια επιβιβάστηκε σε μια πολυτελή θαλαμηγό και αναχώρησε για κρουαζιέρα στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ Θανί ο οποίος επιλέγει τα ελληνικά πελάγη για τις διακοπές τους, τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται για την απόκτηση μικρών νησιών  του Ιόνιου εκ των οποίων το ένα είναι ο Σκορπιός ,και το δεύτερο βρίσκεται  3 μίλια νοτιότερα.

Εκτός από την συμμετοχή του στη νέα υπερ –τράπεζα που θα προκύψει από τη σύμπραξη των Alpha Bank και Euro bank το Κατάρ έχει βρεθεί στο προσκήνιο των ελληνικών επενδυτικών εξελίξεων ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή την υπογραφή μνημονίου για επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον του εμιράτου εστιάστηκε σε επένδυση μαμούθ στον τομέα της ενέργειας στον Αστακό, η οποία όμως δεν προχώρησε, όπως είχε συμβεί και πριν από τρία χρόνια με την υπόθεση της συμμετοχής του Κατάρ στην Ολυμπιακή. Εξάλλου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την αξιοποίηση της έκτασης στο Ελληνικό, για το οποίο όμως η κυβέρνηση θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό προς τα τέλη του έτους, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 05 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.