ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Υπουργικό η απελευθέρωση των ταξί - Μάχη με το υπουργείο Μεταφορών!

08:10 - 06 Σεπ 2011 | Συνεντεύξεις
Στο Υπουργικό η απελευθέρωση των ταξί - Μάχη με το υπουργείο Μεταφορών!
Σειρά σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στην απελευθέρωση των ταξί, την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας στο θέμα των ναρκωτικών τίθενται -μεταξύ άλλων- στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για τις διαθρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής θα θέσει τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για δύο νομοσχέδια, που σχετίζονται με την κτηνοτροφία και τις αγροτικές μισθώσεις.

Στο μεταξύ, σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης οδηγούνται οι σχέσεις των ιδιοκτητών ταξί και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε αργά το απόγευμα προειδοποίησε για «άσχημες εξελίξεις» εάν όπως είπε, «ληφθούν λάθος αποφάσεις» στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μόσιαλος, τόνισε ότι η βασική κατεύθυνση όσων θα εισηγηθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης είναι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο, δεν αποτελούν εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή .

Σχετικά με τις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, όπως κι άλλων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μόσιαλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι που έχουν τεθεί χρειάζεται η κοινή προσπάθεια όλων.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:31 - 06 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.