ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα μέτρα...

15:41 - 11 Σεπ 2011 | Συνεντεύξεις
Τα νέα μέτρα...
(upd) Ειδικό τέλος στα ακίνητα κατά μέσο όρο 4 ευρώ το τμ., κόβεται ένας μισθός από Πρόεδρο Δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, ταχύτερα ο πρϋπολογισμός του 2012, χαράτσι στους εφοπλιστές.
Στη λήψη νέων μέτρων υποχρεώθηκε η κυβέρβνηση μία εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και τις αποκρατικοποιήσεις και μόλις λίγες μέρες μετά τις φήμες περί χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μετά την ενημέρωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τα εξής:

-Ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία 4 ευρώ το τμ., το οποίο θα είναι άμεσης εφαρμογής και θα εισπαρχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την Τρίτη θα γίνουν οι εξιδεικεύσεις και οι ανακοινώσεις για τον τρόπο είσπραξης από τη ΔΕΗ κσι τη γενική γραματεία πληροφοριακών συστημάτων του ΥΠΟΙΚ.

-Κόβεται ένας μηνιαίος μισθός από τους αιρετούς εκπροσώπους του Δημοσίου, δηλαδή Πρόεδρο Δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές.

-Επειδή τα μηνύματα που παίρνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο από τη  εφαρμογή του PSI διεθνώς, είναι θετικά, η κυβέρνηση έως τις 31/10 θα προχωρήσει στην κατάθεση του προϋπλογισμού του 2012 και ταυτόχρονα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα, μέχρι τις 3/10 θα έει κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπλογισμού για το επόμενο έτος.

-Η κυβέρνηση βγάζει τους εφοπλιστές από τη "θάλασσα" και τους οδηγεί στη "στεριά" και συγεκριμένα στα γκισέ της εφορίας. Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, οι εφοπλιστές είναι η μοναδική τάξη που δεν έχει συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης και τους κάλεσε σε διάλογο, προκειμένου να βρεθεί τρόπος συνεισφοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Ομόφωνη γνώμη στο Υπουργικό Σύμβούλιο είναι ότι αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη της τρόικας. Η αναχώρηση της τρόικας ήταν απολύτως προγραμματισμένη και συμφωνημένη. Συνδέεται με την ανάγκη να επεξεργαστούμε προϋπολογισμό 2012 και δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαφή με τον κ. Όλι Ρεν. Σήμερα, χθες, προχθές, κάθε μέρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα συμφωνίας με την τρόικα. 

»Αλλα είναι αυτά που έχουν μεσολαβήσει. Όπως η στάση ορισμένων κρατών – μελών που έχουν σημαντικό ρόλο στην Ευρωζώνη. Όπως ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικές εκλογές... Όπως το Plan B, που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πρέπει να δώσουμε μια απάντηση...»

»Σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Πρέπει να στερήσουμε από όλους τα επιχειρήματα, να μην αποτελέσουμε πρόσχημα για αρνητικές εξελίξεις.

»Προκειμένου να πάρουμε ανάσα και μετά λόγου γνώσεως πήρε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιοτην απόφαση για πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεών μας και για το 2011 και για το 2012. Στο ξέφωτο του πρωτογενών πλεονασμάτων θα βγούμε τον Μάρτιο του 2012».
Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 12 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.