ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις νέες άδειες

12:17 - 12 Σεπ 2011 | Συνεντεύξεις
ΟΠΑΠ: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις νέες άδειες
Η προκαταρκτική συμφωνία για την παράταση της σύμβασης και για τις νέες άδειες για τα φρουτάκια, που είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη του στόχου των αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να υπογραφεί αργότερα αυτό το μήνα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Από το περίπτερο του ΟΠΑΠ στη ΔΕΘ, ο Γιάννης Σπανουδάκης είπε ότι αναμένει την  υπογραφή μιας προκαταρκτικής συμφωνίας με την κυβέρνηση για τις νέες άδειες μέχρι τα  τέλη του μήνα και ότι οι τελικές λεπτομέρειες θα αποτυπωθούν στην τελική σύμβαση  αργότερα. Ο Σπανουδάκης είπε ότι δεν είναι σαφές πότε θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

"(Πρόκειται για) ένα προσύμφωνο που θα διασφαλίζει το αποτέλεσμα των  διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Σπανουδάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ίσως να  μην εισπράξει τα χρήματα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς η εταιρία θα πρέπει να  εξασφαλίσει προηγουμένως την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ κατά 10 έτη μέχρι το  2030, ενώ πρόσφατα πέρασε νόμο που εκχωρεί στον οργανισμό την μοναδική άδεια για  την λειτουργία 35.000 παιγνιομηχανημάτων που θα εισαχθούν στη χώρα.

Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να καταβάλει 750 με 925 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τις νέες  άδειες και έχει πει ότι εξετάζει την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ή ομολόγου σε  συνδυασμό με μείωση του μερίσματος που διανέμει στους μετόχους, προκειμένου να  εξασφαλίσει τα χρήματα για τις νέες αυτές επενδύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:56 - 12 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.