ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία

15:15 - 15 Σεπ 2011 | Συνεντεύξεις
Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εστάλη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία.
Το Προεδρικό Διάταγμα καθορίζει τα κριτήρια και τα μόρια βάση των οποίων θα γίνει η κατάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα εμ τις κυβερνητικές προθέσεις, το 10% του προσωπικού που περνάει στην εφεδρεία θα επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο, το 30% θα απορροφηθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ένα ακόμη προοστό θα προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό και οι υπόλοιποι που δεν πληρούν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, θα απολυθούν.

Το προσωπικό που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία, εντασσόμενο στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, που θα ανανεώνονται ανά διαστήματα, θα λαμβάνει για ένα χρόνο το 60% των αποδοχών του.

Στα κριτήρια κατάξης για το προσωπικό των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης δίδεται έμφαση στις ειδικές γνώσεις, ενώ για το προσωπικό της κατηγρίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην οικογενειακή κατάσταση.

Διαβάστε το στα "σχετικά αρχεία"
Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 01:21 - 16 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.