ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίνεται η εξεταστική των φοιτητών - Συνελεύσεις σήμερα και αύριο...

09:22 - 20 Σεπ 2011 | Ειδήσεις
Σήμερα και αύριο κρίνεται η διεξαγωγή ή όχι της εξεταστικής περιόδου των πανεπιστημίων, καθώς το εν λόγω διήμερο οι φοιτητές θα δ'ωσουν τη σχετική τους ψήφο στις συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν στα περισσότερα ιδρύματα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι μάχες ανάμεσα στους φοιτητές που θέλουν συνέχιση των καταλήψεων και σε εκείνους που ζητούν ανοικτά πανεπιστήμια αναμένονται ιδιαίτερα έντονες, καθώς όπου συνεχιστούν οι καταλήψεις η Εξεταστική χάνεται, όπως συνέβη ήδη σε έξι σχολές του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης.

Οι καταλήψεις έχουν μειωθεί σε περίπου 235 (από τις 300 που είχαν φτάσει), ωστόσο η κατάσταση παραμένει οριακή.

Παράλληλα, αυξάνονται οι πανεπιστημιακοί που υπογράφουν καθημερινά διακηρύξεις για ανοικτά πανεπιστήμια ακόμα και όταν διαφωνούν με σημεία του νέου νόμου.

Αλλά και οι πανεπιστημιακοί εμφανίζονται διχασμένοι. Για παράδειγμα, οι καθηγητές στο Πάντειο αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος απηύθυνε τη Δευτέρα επιστολή αγωνίας προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην οποία σημειώνει ότι τυχόν παράταση της κατάληψης θα καταστήσει «εξαιρετικά δύσκολη έως ανέφικτη» την ολοκλήρωση της Εξεταστικής και τη διεξαγωγή μαθημάτων του εξαμήνου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.