ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περαιτέρω συνεργασία Κατάρ-Ελλάκτωρ βλέπει η Euroxx

11:04 - 04 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Tην προοπτική και μελλοντικών συνεργασιών βλέπει η Euroxx μεταξύ της Ελλάκτωρ και του Κατάρ, δεδομένης της τελευταίας τους επιτυχημένης συνεργασίας και της διαφοροποίησης της Ελλάκτωρ σε ότι αφορά τις δραστηριότητές της στους τομείς της ενέργειας, του real estate, των κατασκευών και της διαχείρισης αποβλήτων.
Σε σημερινή της έκθεση η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη στις επιπτώσεις της στρατηγικής συμμετοχής του Κατάρ στην European Goldfields, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, στο πλαίσιο του deal, η Ελλάκτωρ αναμένεται να λάβει συνολικά 179 εκατ. ευρώ (92,5 εκατ. από την πώληση του 7,1% της European Goldfields και άλλα 87 εκατ. ευρώ όταν ασκηθεί το call option), τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση της καθαρής δανειακής θέσης της.

Επίσης, εκτιμά πως η Ελλάκτωρ θα μπορέσει να διασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευαστικών έργων για την ανάπτυξη των χρυσορυχείων της European Goldfields και, ως εκ τούτου, θα ανανεώσει το κατασκευαστικό της ανεκτέλεστο υπόλοιπο με κερδοφόρα projects.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.