ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις! - Καταλήψεις στα υπουργεία - "Χειρόφρενο" στα ΜΜΜ Πέμπτη και Παρασκευή

08:08 - 12 Οκτ 2011 | Συνεντεύξεις
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις! - Καταλήψεις στα υπουργεία - "Χειρόφρενο" στα ΜΜΜ Πέμπτη και Παρασκευή
Eντείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υπουργεία, απειλώντας με την κλιμάκωσή τους.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, από νωρίς το πρωί αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Γεωργίας, Ανάπτυξης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι χτίζουν έναν τοίχο έξω από την είσοδο της ΕΥΑΘ.

H κατάληψη στα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα (Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας) πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Η ΟΣΥΟ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων με κυρίαρχα την κατάργηση υπηρεσιών, τη συρρίκνωση οργανικών μονάδων, την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση και την μείωση των αποδοχών μέσα από το νέο μισθολόγιο και ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Στο μεταξύ, νέος γύρος ταλαιπωρίας ξεκινά την Πέμπτη για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οριστικοποιήθηκε τελικά η απόφαση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Έτσι την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 του μηνός θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Τις ημέρες εκείνες θα κινηθούν κανονικά οι συρμοί του ΟΣΕ, όμως τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν από τις 18 έως και τις 20 του μηνός οι μηχανοδηγοί και ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τραβώντας χειρόφρενο σε ΟΣΕ και προαστιακό τις συγκεκριμένες ημέρες.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:14 - 12 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.