ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το απόλυτο χάος...

01:26 - 14 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Κορυφώνεται η εικόνα διάλυσης της χώρας. Τα χίλια-μύρια που θα συναντήσει κανείς σήμερα.
Αν και κάθε εχέφρων άνθρωπος φροντίζει να ενημερώνεται για να γνωρίζει τι του ξημερώνει σε αυτή τη χώρα, ένα υποθετικό, μα απολύτως βασισμένο σε αληθινά γεγονότα σενάριο θα βοηθήσει τον καθένα μας να μπει στο κλίμα για τα πολλά και διάφορα που θα περάσει σήμερα:

Αν δεν είναι ένας από τους εκατομμύρια ανέργους αυτής της χώρας, ένας πολίτης θα ξυπνήσει το πρωί για να πάει στη δουλειά του.

Θα πιει βιαστικά τον καφέ του, γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίτερα γνωρίζοντας την κίνηση που θα συναντήσει. Θα αργήσει τελικά όπως και να'χει, πόσο μάλλον αν βρέξει.

Αναγκαστικά, θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του για να μετακινηθεί μέχρι τη δουλειά του, καθότι ως γνωστόν σήμερα απεργούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα άλλωστε απεργούν και τα ταξί, παρόλο που οι αναθεωρήσεις στο νομοσχέδιο δείχνουν πως τους τρεις τελευταίους μήνες η χώρα έγινε άνω-κάτω χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Κατεβαίνοντας προς το αυτοκίνητο του, θα περάσει βιαστικά δίπλα από στιβαγμένες σακούλες σκουπιδιών, βάζοντας το χέρι στο πρόσωπο από φόβο μην κληρονομήσει κάποιο λοιμώδες νόσημα. Στη διαδρομή του, και περνώντας από το λύκειο της γειτονιάς του θα το δει γυαλιά-καρφιά, διακοσμημένο με μαύρα πανιά που γράφουν «ΚΑΤΑΛΗΨΗ». Την ίδια επιγραφή θα συναντήσει και στο δημαρχείο της περιοχής του.

Κολλημένος στην κίνηση θα ανοίξει το ραδιόφωνο για να ενημερωθεί και θα συντονιστεί σε κάποιον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό γιατί οι δημόσιοι απεργούν και σήμερα. Εκεί θα ακούσει για το «θρίλερ» με την παραίτηση του βουλευτή Ρομπόπουλου, και θα νιώσει ένα "déjà vu".

Θα πληροφορηθεί για την αγωνία που υπάρχει για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πως πέντε βουλευτές ετοιμάζονται να καταψηφίσουν το άρθρο 37 για τις κλάδικες συμβάσεις, πως άλλοι δεν συμφωνούν με το άρθρο 31 για τις ΔΕΚΟ. Θα σκεφτεί πως η κυβέρνηση είναι υπό κατάρρευση και θα θυμηθεί πως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε προ ημερών την ΚΟ του κόμματος του να τη ρίξει.

Θα (ξανα)ακούσει πως η αντιπολίτευση απορρίπτει κάθε σενάριο συνεργασίας, βλέποντας μάλιστα τα δημοσκόπικα της ποσοστά να εκτοξεύονται σε σχέση με το κυβερνών κόμμα.

Θα ακούσει επίσης πως ιδιώτες θα αναλάβουν, λόγω του «μπλόκου» Φωτόπουλου- Μπαλασόπουλου, την εκτύπωση των λογαριασμών ΔΕΗ με το «χαράτσι» για τα ακίνητα καθώς και την προσωρινή αποκομιδή των απορριμάτων.

Πάνω που, νευριασμένος από όσα ακούει, θα θελήσει να πατήσει το γκάζι δυνατά, θα το μετανιώσει γιατί σήμερα ξεκινάει δεκαήμερη απεργία στα τελωνεία και επιβάλλεται ρέγουλα.

Φτάνοντας μετά κόπων και βασάνων στο κέντρο της Αθήνας και ξεκινώντας τον υπερ πάντων αγώνα της ανεύρεσης θέσης πάρκινγκ, από τετράγωνο σε τετράγωνο, θα συναντήσει καταλήψεις πανεπιστημίων, υπουργείων, δημοσίων υπηρεσίων και κάθε λογής δημοσίων κτιρίων.

Όταν, αρκετή ώρα αργότερα, τα καταφέρει, περπατώντας πια προς τη δουλειά του, σκεπτικός και απογοητευμένος, θα σκεφτεί: "Το απόλυτο χάος...".

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

Δημήτρης Κώτσος
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 14 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.