ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάος μεταξύ κουκουλοφόρων και διαδηλωτών στο Σύνταγμα

15:08 - 20 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Πάνω από 15 τραυματίες έχουν διακομιστεί στον Ευαγγελισμό σύμφωνα με πληροφορίες. Mέλη του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με τους κουκουλοφόρους. Προς εκτόνωση η κατάσταση.
Τελικά, διαδήλωση, έστω και ειρηνική, χωρίς επεισόδιαδεν γίνεται. Οι γνωστοί - άγνωστοι κουκουλοφόροι ξαναχτύπησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε ξαφνικά από την Καραγεώργη Σερβίας και ανέβηκε προς την πλευρά που βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία με σκοπό να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Σημειώθηκε σύρραξη με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ. Μετά από αρκετή ώρα υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και τραυματίες.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων είχε πετάξει μολότοφ σε μηχανή μικρού κυβισμού στο Μοναστηράκι.

Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας και από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Μπροστά από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι που συμμετάσχουν τόσο στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ όσο και στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο τίθεται σε κατ' άρθρο ψηφοφορία τo βράδυ της Πέμπτης.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, που έχουν καλέσει σε περικύκλωση του Κοινοβουλίου, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν έξω από τη Βουλή μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ βουλευτές του ΚΚΕ αναμένεται να δώσουν και εκείνοι το «παρών» στη συγκέντρωση.

Το επίμαχο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα, Πέμπτη, τίθεται σε κατ' άρθρο ψηφοφορία.

Παράλληλα, στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Κυριακή.

Την Τετάρτη χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:25 - 20 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.