ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

08:30 - 24 Οκτ 2011 | Ειδήσεις
Απέτυχε να περάσει την πρόταση του για τριήμερη απεργία στις 24,25 και 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών. Επίσης απορρίφθηκαν προτάσεις για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.Οι καθηγητές όμως αποφάσισαν, εφόσον τα προβλήματα είναι κοινά, να προχωρήσουν μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε κινητοποιήσεις. Ως πρώτο βήμα θα ζητήσουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Οκτωβρίου.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών έχουν σχέση με τα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά και τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή στους καθηγητές πάντως, θεωρείται αμφίβολο αν θα προχωρήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στην εισήγηση του για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όλα δείχνουν ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, θα προχωρήσουν από κοινού το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Στην 68η Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Κομοτηνή, σημεία αιχμής ήταν η οικονομική κρίση που επιδρά καταλυτικά στην οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, με τις συνεχείς περικοπές των πιστώσεων, αλλά και η εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου.

Δριμύτατη ήταν και πάλι η επίθεση των πρυτάνεων εναντίον του υπουργείου Παιδείας, ενώ η Α. Διαμαντοπούλου δεν παρέστη στη Σύνοδο λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης της στην Πολωνία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.