ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στεφανόπουλος(ΕΕΚΤ): "Η ανάπτυξη του κλάδου να αποτελέσει κυβερνητική προτεραιότητα"

15:29 - 15 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Σε δήλωση αναφορικά με την ολοκλήρωση της «Διαγωνιστικής Διαδικασίας Φάσματος Συχνοτήτων Κινητής Τηλεφωνίας» προέβη ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), κ. Γ. Στεφανόπουλος.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε: «Σε ένα ιστορικά κρίσιμο περιβάλλον, κοινωνικά – οικονομικά και πολιτικά, ο κλάδος της Κινητής Τηλεφωνίας επανεπένδυσε €298 εκ., για την ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας και €82 εκ. για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, δίνοντας το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στη Διεθνή Επενδυτική Κοινότητα για την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη το αβέβαιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει επέλθει η χώρα, η επένδυση στην παραχώρηση των αδειών, αποδεικνύει ότι οι Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας δείχνουν εμπιστοσύνη στη προοπτική της Ελληνικής Αγοράς και στην πρόθεση της Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές που θα καταστήσουν την Ελλάδα, μια Χώρα Φιλική στις επενδύσεις.

Με τη θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ομαλή αδειοδότηση των Δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τις κατάλληλες φορολογικές ρυθμίσεις, ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει όχημα για ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την εισροή δημοσίων εσόδων. Ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, σημαίνει παροχή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας.

Ο Κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, με περισσότερες από 6 δις επενδύσεις συνολικά και έναν από τους σημαντικότερους εταίρους στα δημόσια έσοδα συνεισφέροντας το 2010 1,8 δισ. ευρώ και 1,6% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη του Κλάδου θα αποτελέσει προτεραιότητα του Κυβερνητικού έργου».
Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 15 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.