ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνολική ευρωπαϊκή λύση ζητούν τα επιμελητήρια της ΕΕ

15:00 - 28 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Την έκδοση ευρωομολόγου ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος.
Την ανάγκη για την εξεύρεση μιας συνολικής Ευρωπαϊκής λύσης για την κρίση χρέους που πλήττει όχι μόνο την περιφέρεια της Ευρωζώνης, αλλά πλέον και το σκληρό πυρήνα της, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνάντησης των μελών της Λέσχης των Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μίχαλος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε και στην έκδοση ευρωομολόγου, που θα έβαζε φραγμό στις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχεται το ευρώ από τις αγορές, καθώς και στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από μέρους των ηγετών της Ε.Ε. με στόχο την περαιτέρω ενοποίηση των χωρών - μελών της Ευρωζώνης σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατάρτιση μελέτης για τα προβλήματα των μητροπολιτικών περιοχών της Ευρώπης, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ιδιαίτερα η μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας από τη βαθιά οικονομική ύφεση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον επιχειρηματικό κόσμο που πλήττεται, καθώς και στις αποκαρδιωτικές επιδόσεις της χώρας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Επιμελητήρια της Αθήνας, του Άμστερνταμ, του Βερολίνου, των Βρυξελλών, της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου, του Λουξεμβούργου, της Λυών, της Μαδρίτης, του Μιλάνου, του Μονάχου, των Παρισίων, του Τορίνο και της Φρανκφούρτης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.